Tar du utfordringen?

Få deilige oppskrifter, inspirasjon, handletips og mye mer – helt gratis og uforpliktende. Meld deg på Plant Power Challenge og gjør noe bra for dyrene, miljøet og din egen helse!

 

Ja, jeg vil bli med!

Få 14 e-poster i løpet av 22 dager med nye tips og utfordringer!
Felter merket med * er obligatoriske. 

 

En voksende trend

Stadig flere mennesker velger å redusere kjøttkonsumet. De velger å utelate kylling, fisk og andre dyr fra tallerkenen og erstatte dem med plantebaserte alternativer. Det er mange årsaker til denne voksende trenden. Et økende antall studier viser de mange fordelene ved et vegetarisk eller vegansk kosthold. Flere og flere idrettsutøvere går over til «plantekraft», det vil si planteprotein i stedet for animalske produkter for å få økt ytelse. Bevisstheten om dyrs lidelser i industrielt dyrehold og på slakterier har økt. Det at stadig flere velger et hovedsakelig plantebasert kosthold gir dessuten mange fordeler for miljøet.

 

Miljø og klima

Industrielt dyrehold bidrar til 14,5 % av alle menneskeskapte klimagassutslipp. Reduser klimafotavtrykket ditt ved å spise velsmakende vegetarisk mat! Produksjon av vegetarisk mat bidrar dessuten langt mindre til avskoging, forurensning og vannmangel.

 

Helse

Et mer vegetarisk kosthold inneholder blant annet mindre mettet fett og kolesterol, og kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, visse krefttyper, diabetes type 2 og overvekt.

 

Dyrevelferd

Den mest effektive måten vi kan hjelpe flest mulig dyr på er ved å velge hva vi legger på tallerkenen vår med omtanke. Jo mer vegetarisk vi spiser jo flere dyr sparer vi fra et liv i fangenskap.

 

Prøv noe nytt

Plant Power Challenge gir deg nye utfordringer og muligheten til å prøve noe nytt. For eksempel:

  • Lag taco med fantastiske kjøttalternativer
  • Bak en deilig kake – uten egg
  • Spis vegetarisk mat på restaurant
  • Prøv deilig plantebasert melk som f.eks. rismelk eller havremelk

 

 

Plant Power Challenge er en kampanje i regi av Grønn Framtid